Verliezende duo trekt zich terug, Universiteit Gent heeft bijna een nieuwe rector

Het ziet er naar uit dat de soap rond de rectorverkiezingen aan de Universiteit Gent voorbij is. Het kandidaat-duo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets heeft aangekondigd dat het zich terugtrekt. In de achtste stemronde haalden zij 39,75 procent van de stemmen tegenover 60,25 procent voor het duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.

Voor de achtste  stemronde was opnieuw een tweederdemeerderheid vereist om verkozen te worden, maar ook deze keer haalde het duo Van de Walle en Van Herreweghe die niet . Met goed 60 procent bleven zij steken op hun score  van de vorige stemrondes. Bij de studenten scoorden Raeymaeckers en De Baets overigens iets beter, daar was het ongeveer 50-50.

Maandag komt er een ultieme stemronde, waarbij de voorwaarde voor een tweederdemeerderheid vervalt. Het duo Raeymaeckers en De Baets houdt nu de eer aan zichzelf en trekt zich terug. Dat betekent wel niet dat de verkiezing definitief voorbij is. De negende stemronde maandag gaat in ieder geval door en Van de Walle en Van Herreweghe moeten daarbij 50 procent van de stemmen halen.

Meest gelezen