Peeters laat luchtvaartmaatschappij Ryanair doorlichten

Vlaams minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) laat luchtvaarmaatschappij Ryanair grondig doorlichten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Er lopen twee onderzoeken, een daarvan heeft te maken met de geschrapte vluchten. Hij wil weten of het bedrijf zich schuldig maakt aan oneerlijke handelspraktijken.

"Op dit moment lopen er twee onderzoeken", licht minister Peeters toe in "De ochtend" op Radio 1. "Het eerste onderzoek is opgestart in juni-juli, de directe aanleiding was het feit dat Ryanair reizigers die stoelen naast elkaar wilden reserveren, daarvoor liet betalen. Dat onderzoek is uitgebreid naar andere nieuwe praktijken, zoals verplichte reservering, vergoeding als je wil betalen voor het gebruik van andere betaalmidddelen."

Ryanair ligt de laatste dagen onder vuur omdat het honderden vluchten heeft geschrapt. Als vluchten worden geannuleerd, gelden er heel duidelijke Europese en Belgische afspraken zijn over de rechten van de consumenten. Naar aanleiding daarvan is een tweede onderzoek opgestart. "Ik wil dat mijn administratie onderzoekt of er geen sprake is van oneerlijke handelspraktijken wegens het niet-correct informeren van de consument", zegt minister Peeters.  

Peeters hoopt tegen eind deze maand meer duidelijkheid te krijgen.

Meest gelezen