Reislustige pelikaan uit Pairi Daiza gevangen in Zonhoven

De pelikaan, een vrouwtje,  is meer dan twee maanden geleden ontsnapt uit dierenpark Pairi Daiza in Henegouwen. Daarna reisde ze het hele land door. Eind augustus werd de vogel in Limburg gespot, onder meer aan het Schulensmeer in Herk-de-Stad.

De afgelopen weken zat de pelikaan regelmatig in de vijver in de tuin van Patricia en haar gezin uit Zonhoven. Daar hebben ze haar gevoederd. Pairi Daiza liet dier daar een tijdje zitten om het te laten wennen aan de omgeving.

Gisteren zijn de verzorgers dan toch naar Zonhoven gekomen. Die hadden meer dan twee uur nodig om de reislustige pelikaan te pakken te krijgen. Na medisch onderzoek bleek het dier zo gezond als een... pelikaan. Hij is nu opnieuw thuis in Pairi Daiza.  

Meest gelezen