Stappen en trappen naar school op de STRAP-dag

Kinderen (en hun ouders) worden aangemoedigd om vandaag op een duurzame manier naar school te gaan. Te voet, met de fiets, de step, de gocart... De STRAP-dag is de traditionele afsluiter van de Week van de Mobiliteit.

De STRAP-dag is de traditionele afsluiter van de Week van de Mobiliteit. Kinderen (en hun ouders) worden aangemoedigd om vandaag op een duurzame manier naar school te gaan. Te voet, met de fiets, de step, de gocart...

"De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op het vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond. Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag", zegt de organisatie Octopusplan, deel van de Voetgangersbeweging.

Dit jaar doen 1.300 basisscholen in 107 gemeenten mee aan de Strapdag. Volgens Octopusplan is dat een record. 

Foto's: STRAP-dag aan de Koningin Astridschool in Brussel (VRT)

Meest gelezen