Studio 100 bezorgt Netflix "Maya de Bij"-aflevering zónder penis

De penis die verborgen zat in een aflevering van Maya de Bij is niet meer. Studio 100 heeft vanochtend een nieuwe versie gemaakt en opgestuurd naar alle klanten. Onder hen ook Netflix, dat gisteren de aflevering offline haalde. 

De heisa begon enkele dagen geleden, met een filmpje dat de Amerikaanse Chey Robinson op Facebook postte. De vrouw was samen met haar dochter naar een aflevering van Maya de Bij aan het kijken, toen ze plots de schaduw van een penis zag op de schors van een boom.

Netflix - een van de aanbieders van Maya de Bij in het buitenland - kon niet lachen met de situatie en haalde de bewuste aflevering offline. Meer informatie wilde de streamingdienst niet geven. 

Nieuwe versie

Ondertussen zat Studio 100 - de maker van de reeks - niet stil. Vanochtend werd er een nieuwe versie van de aflevering - zonder penis - verstuurd naar alle klanten, zo bevestigt het bedrijf aan VRT NWS. Naar Netflix, dus, maar ook naar talloze ander afnemers. 

Hoe het kan dat de penis in de kinderreeks opdook, is voorlopig nog niet duidelijk. "Er zijn honderden mensen betrokken bij de productie", zo is te horen bij Studio 100. "Het is heel moeilijk om te weten te komen waar het precies is misgelopen. Wellicht wilde iemand een grapje uithalen, maar hier staan wij uiteraard niet achter. We zijn de zaak aan het onderzoeken."

Meest gelezen