Nicolas Maeterlinck

Alle sporen weer vrijgegeven na grondverzakking tussen Antwerpen en Brussel

Het treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen is vanochtend in beide richtingen verstoord geweest door een lichte grondverzakking. Hoewel alle sporen weer in gebruik zijn genomen, blijven er wel nog steeds heel wat problemen. 

Wie vanochtend de trein op de drukke lijn tussen Brussel en Antwerpen moest nemen, heeft wellicht heel wat problemen ondervonden. Door een lichte grondverzakking tussen Weerde en Eppegem waren tussen Vilvoorde en Mechelen een tijd lang maar twee van de vier sporen beschikbaar.

Dat leidde tot de nodige problemen. Verschillende treinen liepen vertragingen op, andere werden geschrapt. 

De technische ploegen van Infrabel kwamen ter plaatse om de situatie te bekijken. Om iets voor 8 uur konden alle sporen weer in gebruik worden genomen. "We hebben de nodige testen gedaan. De toestand is technisch normaal. We rijden terug over vier sporen", zegt Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel.

Wellicht zijn er wel nog een hele ochtend problemen op de lijn. "De gevolgvertragingen zijn aanzienlijk, dat zal de hele ochtend duren", zegt Bart Crols van de NMBS. 

Meest gelezen