Marco Mertens

Het Plantenpaleis of achter de schermen in de Grote Post? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

96 keer Romeo en Julia in Leuven

De Leuvense Stadsschouwburg bestaat 150 jaar deze maand. Het begon allemaal in september 1867, met de opvoering van Romeo et Juliette (en français in die tijd), daarom wordt de beroemde balkonscène het hele weekend hernomen, door bekende en onbekende acteurs. Maar ook muzikanten en circusartiesten interpreteren Shakespeare op hun manier. De stadsschouwburg is 24 uur lang toegankelijk dit weekend, vanaf vandaag 16u.  

Lierke plezierke

Dans de zomer van u af in Lier, tijdens het gratis festival Sfinks Mundial Latino. Het vertrouwde recept van Sfinks (Mundial), maar dan overgoten met een Latijns-Amerikaanse saus. Rond 12u30 krijgt u er een dansworkshop bovenop. 

Open Huis in Oostende

De Grote Post in Oostende rolt naar eigen zeggen de bontgekleurde loper uit dit weekend. Bij de start van het culturele seizoen mag u voor een keer binnengluren in de repetitieruimtes en de opnamestudio. Waar zijn de jonge residenten op dit moment mee bezig? Aan welke voorstellingen wordt er hard gesleuteld?  U ontdekt het van 13u tot 19u, helemaal gratis.

Het Plantenpaleis van Meise

Er is jaren aan gewerkt, maar nu zondag heropent eindelijk het Plantenpaleis! Geen echt paleis maar wel een bijzonder serrecomplex in de Plantentuin Meise, waar je onder andere de reuzenaronskelk en de reuzenwaterlelies terugvindt. Vanaf morgen 9 zondagen lang vieren ze feest met muziek, rondleidingen en zelfs een Afrikaans frietkot. Er is niet alleen het Plantenpaleis daar in Meise: de Plantentuin Meise is een van de grootste plantentuinen van de wereld. 

Meest gelezen