JORIS VAN GENNIP

Belgische parlementaire delegatie vertrekt naar Turkije

Een delegatie van de commissie voor Buitenlandse Betrekkingen onder leiding van Kattrin Jadin (MR) vertrekt morgen naar Turkije om er poolshoogte te gaan nemen van de politieke ontwikkelingen na de mislukte staatsgreep van juli vorig jaar. 

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn het terrorisme, de migratiestromen en de rechten en vrijheden, kondigt de persdienst van de Kamer aan. Naast Jadin nemen ook Peter De Roover (N-VA), Stéphane Crusnière (PS), Roel Deseyn (CD&V), Dirk Janssens (Open VLD), Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen) en Monica De Coninck (SP.A) deel aan het bezoek, dat morgen start en tot vrijdag 29 september zal duren.     

"Sinds de in de kiem gesmoorde staatsgreep van 14 juli 2016 maakt Turkije een politieke ontwikkeling door waarvan de strekking correct moet worden ingeschat. Turkije is een belangrijke speler in een aantal dossiers die ons als Belgen en als Europeanen rechtstreeks aanbelangen: denk aan de strijd tegen het terrorisme, de migratiestromen alsook het vraagstuk van de rechten en de vrijheden", klinkt het in het persbericht.     

Over die dossiers wil de delegatie van gedachten wisselen met de Turkse autoriteiten, en daarbij de Belgische standpunten duidelijk maken. De volksvertegenwoordigers zullen met alle Turkse politieke geledingen spreken, met de in Turkije gevestigde internationale instellingen, maar ook het middenveld en de ngo's.

Meest gelezen