Kortrijk krijgt titel Europese Sportstad van 2018

Kortrijk mag zichzelf een jaar lang European City of Sport, of beter: Europese Sportstad, noemen. Dat werd bekend gemaakt door de West-Vlaamse centrumstad.

De titel "European City of Sport" wordt jaarlijks uitgereikt door ACES Europe, met erkenning van de Europese Commissie. ACES Europe staat voor de European Capitals and Cities of Sport Federation die jaarlijks de titel "European Capital of Sport", "European City of Sport", "European Town of Sport", en "European Community of Sport" toekent aan steden overal in Europa. De organisatie kwam in augustus op jurybezoek en had achteraf goed nieuws voor Kortrijk.

"De stad Kortrijk kon niet alleen met haar dossier de jury overtuigen, maar ook met de vele zichtbare verwezenlijkingen van de voorbije decennia, met de mooie topsportevents en met het kwalitatief sterke sportaanbod van de vele sportclubs die de stad rijk is. Meer dan ooit tevoren investeert Kortrijk structureel in sport en sportieve activiteiten, op diverse niveaus en voor diverse doelgroepen, zowel inhoudelijk als infrastructureel", aldus An Vandersteene, schepen van Sport.

De stad ontvangt in december de titel en bijhorende vlag in Brussel. Kortrijk kan later ook nog European City of Sport of the Year worden.  

Meest gelezen