Video player inladen...

Melania ontmoet prins Harry op haar eerste buitenlandse reis als first lady

Melania Trump is in Canada aangekomen voor wat haar eerste soloreis buiten de Verenigde Staten als first lady wordt.  In Toronto ontmoette ze de Britse prins Harry.  Melania leidt de Amerikaanse delegatie naar de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor gekwetste oorlogsveteranen.

Na haar aankomst in Toronto ontmoette Melania voor het eerst de Britse prins Harry. Ze schudden handjes en poseerden samen voor de verzamelde pers. Op de agenda van mevrouw Trump staan ook ontmoetingen met de oprichter van de Invictus Games en met de Canadese premier Justin Trudeau. Melania gaat ook de openingsceremonie bijwonen van het event.  

“Ze zouden elke dag geëerd moeten worden”

“Haar beslissing om de Amerikaanse delegatie te leiden weerspiegelt het 'grootste respect' voor het harde werk, moed en opoffering van het Amerikaanse leger”, zegt de woordvoerder van mevrouw Trump, Stephanie Grisham.

“Ze vindt dat deze mensen en hun families elke dag geëerd zouden moeten worden”, aldus Grisham. “Mevrouw Trump heeft ook een enorme bewondering voor de rol die de spelen vervullen in het empoweren van deze gewonde veteranen.”

Haar beslissing om de Amerikaanse delegatie te leiden weerspiegelt het 'grootste respect' voor het harde werk van het Amerikaanse leger

Stephanie Grisham

De first lady wordt tijdens haar bezoek vergezeld door secretaris veteranenzaken David Shulkin, professioneel golfspeler op rust Nancy Lopez en entertainer Wayne Newton, vriend des huizes van de Trumps.

Mevrouw Trump heeft zich langzaam klaargestoomd voor haar nieuwe rol. Zo heeft ze gewacht om naar het Witte Huis te verhuizen tot haar 11-jarige zoon zijn schooljaar in New York heeft afgerond. Ze heeft slechts enkele publieke evenementen gehouden en begeleidde de president bij drie overzeese reizen tot nu.

Invictus Games                  

Prins Harry heeft in 2014 de Invictus Games opgericht voor zieke en gewonde dienstleden van over de hele wereld. Meer dan 550 personen uit 17 landen zullen de komende week aan 12 verschillende sporten deelnemen. In 2015 werd het event georganiseerd in Londen, gevolgd door Orlando, en vorig jaar werd het in Florida gehouden.

De deelname van mevrouw Trump bevestigt de betrokkenheid van het Witte Huis bij de spelen, die betrokkenheid werd gestart tijdens het ambtstermijn van president Barack Obama.

De Invictus Games starten vandaag en lopen tot en met volgende week zaterdag. 

Meest gelezen