Morning glorywolk siert Australische hemel

Aan de Australische hemel was onlangs een bijzonder weerfenomeen te zien: de morning glorywolk, een lange worstvormige wolk die als een lange, dikke kabel het landschap overspant.

De wolk "rolt" van de kust het binnenland in, en komt wel vaker voor in dat deel van Australië, vooral dan aan de golf van Carpentaria. De rolvormige wolk kan tot 1.000 kilometer lang worden, en er kunnen er zich verschillende achter elkaar vormen. Bovenstaande foto werd genomen door Isaak Vanthomme en gepost op zijn Facebookpagina.

Weerman Frank Deboosere wijst erop dat we niet naar Australië moeten gaan om prachtige wolken te zien te krijgen. "Ook hier hebben we fantastische wolken. Denk maar aan lenswolken of vliegende schotels."

Maar omdat de foto's zo mooi zijn, hieronder nog enkele tweets met andere beelden van morning gloryformaties. Morning glory is overigens een veel voorkomende plant in verschillende werelddelen zoals Azië en Australië, waar ze zo snel groeit dat ze wortels ontwikkelt als lange draden.

Meest gelezen