AFP or licensors

Reisadvies naar Catalonië (Spanje) aangepast

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een nieuw reisadvies gepubliceerd. De overheid waarschuwt voor manifestaties in het kader van het referendum over onafhankelijkheid. 

"Op 1 oktober 2017 wordt er een volksraadpleging georganiseerd door de regionale regering van Catalonië die door de Spaanse overheid onwettelijk werd verklaard. Momenteel doen er zich betogingen en protestacties voor, maar deze verlopen steeds rustig. Wees voorzichtig in de nabijheid van manifestanten. De lokale autoriteiten voorzien momenteel geen problemen bij het vervoer."

Buitenlandse Zaken herinnert ook aan de terroristische aanslagen van midden augustus. Toen kwamen in Barcelona en in Cambrils in totaal 15 mensen om het leven, waarbij ook Belgen. De overheid raadt aan om de instructies van de lokale autoriteiten op de voet te volgen, en herinnert eraan dat drukbezochte plaatsen het doelwit van aanslagen kunnen zijn.

Meest gelezen