Video player inladen...

Roemeense verdachte moord Sofie Muylle faalt in leugendetectortest

De Roemeense verdachte van de moord op Sofie Muylle heeft "leugenachtig gedrag" vertoond bij een leugendetectortest. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. De verdachte had zelf om de test gevraagd, maar kon dus niet overtuigen. 

Het lichaam van Sofie Muylle werd begin dit jaar teruggevonden onder een terras aan de Zeedijk in Knokke. De verdachte van de moord werd uiteindelijk opgespoord in Roemenië en naar ons land gebracht. Hoewel zijn DNA op het lichaam van het slachtoffer werd gevonden, bleef hij ontkennen. Uiteindelijk vroeg hij om een test met de leugendetector. 

In die test vertoonde de verdachte volgens de polygraaf "leugenachtig gedrag", zo bevestigt het parket. Het negatief resultaat van de leugendetectortest kan later voor de rechtbank als een ondersteunend bewijselement worden gebruikt.

Filmpjes en foto's

Intussen zijn er ook nieuwe elementen opgedoken in het onderzoek, zo schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Op de smartphone van de verdachte zijn namelijk foto's en filmpjes teruggevonden die hij nam nadat hij Sofie Muylle had verkracht. Hij gaf daar ook commentaar bij.

Meest gelezen