Video player inladen...

Soulzanger Charles Bradley overleden

In de Verenigde Staten is soulzanger Charles Bradley overleden. Bradley, die in 2016 werd gediagnosticeerd met maagkanker, werd 68 jaar, melden de Amerikaanse media.

"Het is met pijn in het hart dat we het overlijden van Charles Bradley aankondigen", aldus de manager van de zanger in een mededeling. "Hij was altijd een vechter, en heeft tegen kanker gevochten met alles wat hij had." In de mededeling wordt eveneens vermeld dat Bradley eerder dit jaar genezen werd verklaard, maar dat de kanker onlangs was teruggekeerd en zich had uitgespreid naar zijn lever.

Bradley was actief sinds de jaren negentig onder de naam "Black Velvet" als James Brown-imitator. Hij trok zo de aandacht van de eigenaar van het platenlabel Daptone Records, dat vanaf 2002 singles van Bradley begon uit te brengen. Bradleys stijl deed denken aan de soulsterren uit de jaren zestig, zoals James Brown en Otis Redding. Hij bracht drie albums uit, en zijn carrière en leven, dat een periode bevatte waarin hij dakloos was, worden beschreven in de documentaire "Soul of America" van Poull Brien uit 2012.

Bradley zou in december nog twee concerten geven in De Roma in Antwerpen. Op de website van de concertzaal staat vermeld dat de tournee van de soulzanger afgelast werd omdat hij "opnieuw ernstig ziek" is.

Meest gelezen