Tien gewonden bij brand in woonzorgcentrum in Overijse

Bij een brand in woonzorgcentrum Ofelia in Overijse zijn 10 mensen gewond geraakt, van wie 2 ernstig.  Het woonzorgcentrum is ontruimd, de bewoners krijgen elders opvang.

De brand in het privé-woonzorgcentrum Ofelia brak vannacht uit, de oorzaak is voorlopig niet bekend. "Acht bewoners raakten lichtjes bevangen door de rook en zijn naar verschillende ziekenhuizen in Brussel en Leuven overgebracht, twee mensen raakten ernstiger gewond", zegt burgemeester Inge Lenseclaes.

Het woonzorgcentrum is  meteen na het uitbreken van de brand ontruimd. "De evacuatie is vlot verlaten", verzekert de burgemeester. "Een dertigtal bewoners zijn eerst overgebracht naar het OCMW-woonzorgcentrum Mariëndal. Daar kregen ze koffie en warme dekens in de cafetaria. Daarna zijn ze verdeeld naar verschillende andere woonzorgcentra in de gemeente waar ze de nacht hebben doorgebracht." Volgens de directie van Ofelia kan iedereen in de loop van de voormiddag terugkeren naar het woonzorgcentrum.

Foto brandweer

Meest gelezen