Jasper Jacobs

Vertragingen op Brussels Airport opgelost

Op de luchthaven van Zaventem verloopt het vliegverkeer weer normaal. Gisteren waren er in de namiddag vertragingen, vooral bij de aankomende vluchten. Er werd gewerkt met een beperkt aantal luchtverkeersleiders en dat zorgde voor een beperkte capaciteit. 

"Twee verkeersleiders hebben zich ziek gemeld en we zijn op zoek naar vervangers", zegt woordvoerder Dominique Dehaene van Belgocontrol. "Vanaf november werken we met een systeem van permanente stand-by, maar dat is nu nog niet het geval, dus moeten we op zoek naar vrijwilligers die kunnen inspringen. Momenteel kunnen we 12 vluchtbewegingen per uur aan. Op volle capaciteit is dat het dubbele", zegt Dehaene.

In de loop van de avond was er weer onbeperkt luchtverkeer mogelijk op Brussels Airport omdat de avondploeg van Belgocontrol met voldoende verkeersleiders is om alles in goede banen te leiden, meldt Dehaene.

Meest gelezen