Videospeler inladen...

57 sluikstorters deze week betrapt op het dumpen van afval

Toezichthouders van het Agentschap Wegen en Verkeer schreven de voorbije week 57 pv's uit in Vlaanderen. De campagne was aangekondigd en toch wel effectief. De hoeveelheid zwerfvuil was beduidend minder dan anders.

De voorbije week trokken toezichthouders van het Agentschap Wegen en Verkeer de straat op om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Vorig jaar kostte het opruimen van zwerfvuil  ruim 5,2 miljoen euro. Er werd toen bijna drie miljoen kilo afval opgehaald. Onderzoek wijst uit dat de Vlaming zich ergert aan zwerfvuil en dat het aanleiding geeft tot een onveilig gevoel op straat.       

Deze handhavingsweek werkt!

Ben Weyts, Vlaams Minister van Mobiliteit

Er werden voornamelijk blikjes, flesjes, plastic folie en veel vuilniszakken geruimd.  Volgens Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts, is de actie effectief. Er werd wel degelijk minder afval gedumpt dan in andere weken. Niet iedereen reageert echter sportief. In Landen,  reed een man die op heterdaad betrapt werd, in op een controleur. De man was hierdoor even werkonbekwaam.  Er werd een klacht ingediend bij de politie.

Meest gelezen