Actie Brussel-Noord ten voordele van de vluchtelingen

Aan het station van Brussel-Noord is actie gevoerd ten voordele van vluchtelingen. De manifestanten kwamen samen aan het fresco van Johan Muyle, dat een eerbetoon is aan culturele diversiteit.

Een 200-tal mensen hebben aan het Noordstation actie gevoerd ten voordele van vluchtelingen. Dat gebeurde na een Facebookoproep van de Franstalige regisseur Lorent Wanson. Die protesteert tegen de dagelijkse politie-acties in het station en in het nabijgelegen Maximiliaanpark. Tientallen vluchtelingen zijn de voorbije weken  opgepakt en naar gesloten centra gevoerd.  

 De manifestanten kwamen samen aan het fresco van Johan Muyle "Je te promets un miracle", dat een eerbetoon is aan culturele diversiteit. Ze stellen de democratische waarden en de menswaardigheid van de migranten in vraag. "Mensen migreren nu eenmaal om een plaats te vinden om te leven en te overleven", aldus Lorent Wanson.

Meest gelezen