Amerikanen bombarderen IS-kamp in Libië

De Verenigde Staten hebben een kamp van terreurorganisatie IS in Libië aangevallen. Dat gebeurde vrijdag al, maar is pas nu bekend gemaakt. 

Het kamp lag op zo'n 240 kilometer ten zuidoosten van de Libische stad Sirte, in volle woestijngebied dus. Volgens het Pentagon was het een uitvalsbasis van IS voor operaties in Libië zelf, maar ook daarbuiten. Het zou ook een groot wapendepot bevatten. 17 IS-strijders zijn gedood, aldus nog het Pentagon. 

Islamitische Staat nam Sirte begin 2015  in en stationeerde er een grote groep buitenlandse strijders. Vanuit de stad kreeg het greep op een ruim gebied langs de Middelandse zee. Maar Libische milities konden eind vorig jaar met Amerikaanse steun IS uit Sirte zelf verdrijven. De terreurorganisatie plooide terug op kampen in de woestijn. Maar ook die worden nu regelmatig door de Amerikanen en door lokale milities onder vuur genomen.

Meest gelezen