Francken reageert op opiniestuk: “Na Arena kwam Courard, beiden PS”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert op het opiniestuk van Kobe Snyers, politiek wetenschapper en voorzitter van Jong Groen West-Limburg. 

Snyers stelt dat linkse puinhopen waarnaar Francken verwijst niet de schuld van links kunnen zijn: “Want sinds 2008 waren Annemie Turtelboom, Melchior Wathelet, Maggie De Block en nu Theo Francken minister of staatssecretaris, bevoegd voor Asiel en Migratie. Allemaal liberalen, christendemocraten of Vlaams-nationalisten.”

Maar Francken is het daar niet mee eens. Op zijn blog schrijft hij: “Hij vergeet immers PS-ministers Marie Arena en Philippe Courard. Ze waren beiden bevoegd voor asielopvang (Fedasil). Arena was in mijn ogen zelfs de hoofdverantwoordelijke voor de grote Balkanasielcrisis van 2009-2010. Herinner u de periode dat asielzoekers in hotels werden opgevangen? Of dat de Staat dwangsommen van 500 euro per dag per persoon moesten betalen aan asielzoekers? Dit was een regelrechte schande en op dat moment een unieke situatie in Europa.”

De bevoegdheden die te maken hebben met asielzoekers, zijn pas sinds 2011 samengebracht onder één staatssecretaris of minister.

Meest gelezen