Nachtelijke helikopterzoektocht naar drones boven gevangenis in Gent

Vannacht waren er enkele meldingen van drones in de Gentse lucht, boven de gevangenis dan nog, aan de Nieuwewandeling. Het wekte en alarmeerde de politie die er direct hun helikopter op afstuurde, maar het bleek loos alarm te zijn.

 

Het was rond 1 uur afgelopen nacht toen de helikopter uitrukte. De  dispatching van de politie had enkele meldingen binnengekregen van een aantal drones die boven de gevangenis rondvlogen. Volgens sommige getuigen was er zelfs sprake van zeven drones.  

Maar de politie zelf nuanceert die aantallen: "Zelf hebben we maar één oproep binnengekregen. Daarin sprak iemand over twee drones boven de stad en mogelijk boven de gevangenis", zegt een woordvoerder. "Na de melding hebben we meteen een politiehelikopter uitgestuurd, maar eens ter plaatse is er niets vastgesteld". 

Drones in het luchtruim mogen trouwens enkel als er toelating voor is van de overheid. Het is het Directoraat Generaal der Luchtvaart (DGLV) dat vergunningen uitreikt. Wie een drone de lucht instuurt zonder dat document, moet er rekening mee houden dat de politiediensten het toestel in beslag kunnen nemen. 

Meest gelezen