Gerenoveerde Plantenpaleis in Meise is feestelijk geopend

Vanmorgen is in de Plantentuin in Meise het volledig vernieuwde Plantenpaleis feestelijk ingehuldigd. Het Plantenpaleis wordt een van de grootste publieke kassencomplexen in Europa.

De opening gebeurde in aanwezigheid van de Vlaamse ministers Philippe Muyters (o.a. Innovatie) en Ben Weyts (Toerisme). Dankzij de steun van de Vlaamse overheid zijn de toegang en de noordvleugel volledig gerenoveerd. Twee grote regenwoudserres kregen een complete make-over. De twee ministers maakten na de ludieke opening -  waarbij een strik werd geopend die als een 600 meter lang lint om het complex was gehangen als om een groot cadeau  - een wandeling door de 13 serres in het complex.

Deze renovatie is de eerste grote stap in een Vlaams Masterplan voor de Plantentuin. Tegen 2026, moeten het domein en de gebouwen volledig vernieuwd zijn, met o.a. twee bezoekerscentra, verschillende thematische tuinen, een gloednieuw serrecomplex voor onderzoek en conservatie en een houtmuseum.

We gaan bezoekers uit de hele wereld verleiden

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts

Als u de feestelijke opening gemist heeft, geen probleem. De komende negen zondagen zijn er speciale evenementen. "Elke zondag tot 26 november zullen niet alleen de temperaturen maar ook de sfeer tropische waarden bereiken in het Plantenpaleis. Het wordt een vurige herfst in Plantentuin Meise", zegt Steven Dessein, administrateur-generaal van het Agentschap Plantentuin Meise. Er zijn o.a. speciale hapjes en muziek.

Ben Weyts wil de Plantentuin voluit uitspelen als toeristische troef. Weyts investeerde via Toerisme Vlaanderen al ruim 3 miljoen euro in een impulsprogramma voor de Plantentuin. "Ik investeer gericht om Vlaanderen als toeristische bestemming naar een hoger niveau te tillen. We gaan bezoekers uit de hele wereld verleiden", zegt de minister. "De Plantentuin bezit internationale allure die ons structureel versterkt als toeristische bestemming." (foto's: Plantentuin Meise)

Meest gelezen