Politie voorkomt massale vechtpartij tussen groepen jongeren in Borgerhout

De Antwerpse politie heeft zaterdag een massale vechtpartij in Borgerhout tussen twee groepen jongeren van Oost-Europese en Noord-Afrikaanse origine kunnen afwenden. De politie kwam massaal ter plaatse en kon één verdachte arresteren. Later op de dag werden nog 15 jongeren meegenomen voor verhoor en controle. 

Via de camera’s werd vanuit de radiokamer een oogje in het zeil gehouden. Zo kon worden opgemerkt dat er zich rond 15 uur twee grotere groepen aan het vormen waren, een in Park Spoor Oost en een op het Terloplein. Op de beelden was ook te zien dat enkele jongeren wapens bij zich droegen. Eén jonge kerel leek iets in de hand te hebben dat vanop afstand op een bijl leek.

Politie massaal ter plaatse

De politie werd massaal ter plaatse gestuurd om een gewelddadige confrontatie tussen beide groepen te voorkomen. De jongeren stoven uiteen in verschillende richtingen bij het zien van de eerste patrouilles.

Een van de vluchtende jongens (13 jaar, uit Deurne en bekend voor voorgaande feiten) wierp bij zijn vlucht weg wat hij in zijn hand had. De achtervolgende politiemensen konden het voorwerp niet meer traceren. De jongeman werd bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring en meegenomen naar het politiekantoor. Hij bleek een vouwmes op zak te hebben.

Tegen 16 uur herhaalde dit scenario zich in de omgeving van de Terlostraat, waar een 16-jarige en een 14-jarige uit Borgerhout werden opgepakt voor openbare ordeverstoring. De jongeren die op camera met de bijl in de weer waren (14 en 16, uit Borgerhout en Antwerpen, een van hen bekend voor eerdere feiten) werden ook opgepakt. De handbijl met houten handvat, die ze achter een container hadden verstopt, werd in beslag genomen.

Baseballknuppel en Samurai-zwaard 

Tot slot werd er rond 17 uur op het Stuivenbergplein een groep van 31 jonge kerels van Oost-Europese origine ingesloten door de politie. 15 van hen hadden geen identiteitsdocumenten op zak en werden voor verder onderzoek overgebracht naar het tijdelijke politiegebouw aan de Noorderlaan.

Verscheidene wapens werden tijdens de politie-interventies in beslag genomen, waaronder een baseballknuppel en een samurai-zwaard. Ook later, in de loop van de avond, werden nog her en der verborgen voorwerpen gevonden die naar alle waarschijnlijkheid klaarlagen om tijdens de strijd te worden ingezet.

Meest gelezen