Harold Versteeg

Stuk KLM vliegtuig valt op auto in Japan

Een Boeing 777 van KLM, onderweg van Japan naar Amsterdam, heeft kort na het opstijgen een rompdeel verloren. Het stuk kwam terecht op een auto in Japan. Volgens de luchtvaartmaatschappij en het Japanse ministerie van Transport is niemand gewond geraakt.

Het 4 kilogram zware onderdeel, met een oppervlakte van 1 vierkante meter, kwam op een rijdende auto terecht in de stad Osaka. Het Japanse ministerie van Transport liet weten dat de inzittenden van de wagen ongedeerd zijn en dat het veiligheidsinspecteurs zal sturen om het incident te onderzoeken. Dit had een zwaar ongeval kunnen veroorzaken, klinkt het.     

Het toestel (de KL868) zelf kon veilig doorvliegen naar Nederland en is zaterdag aan het einde van de middag op Schiphol geland. Volgens het Japanse persagentschap Kyodo ontdekte KLM pas in Amsterdam dat het stuk ontbrak. 

"De vliegveiligheid aan boord is op geen enkel moment in het geding geweest. KLM betreurt dit incident en heeft vanzelfsprekend direct een onderzoek ingesteld", aldus KLM.

Meest gelezen