AFP or licensors

Twee vrouwen omgekomen door hartaanval na nieuwe aardbeving

Door de zware naschok in de Mexicaanse staat Oaxaca van zaterdag, die een kracht had van 6,1, zijn in Mexico-Stad twee vrouwen omgekomen door een hartaanval. 

Door de naschok, die vier dagen na de zware aardbeving plaatsvond waarbij een driehonderdtal mensen omkwamen in en rond Mexico-Stad, werden de sirenes van het aardbevingsalarm geactiveerd in de Mexicaanse hoofdstad. Volgens burgemeester Miguel Angel Mancera, hebben die sirenes bijgedragen tot de dood van een 80-jarige vrouw in haar woning en die van een tweede vrouw die de straat in vluchtte .De beving leidde tot paniek, maar er zijn geen meldingen van schade af andere slachtoffers, aldus de burgemeester nog.

Door het alarm moest de zoektocht naar slachtoffers van de aardbeving van dinsdag in Mexico-Stad onderbroken worden.  De reddingsdiensten zoeken nog voort naar overlevenden, al wordt de kans dat die gevonden worden steeds kleiner. Op donderdag 7 september werd Mexico eveneens getroffen door een zware aardbeving, waarbij een honderdtal mensen omkwam.

Meest gelezen