Video player inladen...

Volksraadpleging in Zingem maat voor niks

Zingem ligt in de Vlaamse Ardennen (Oost-Vlaanderen) en is van plan in 2019 een fusie aan te gaan met buurgemeente Kruishoutem. Maar volgens oppositie-partij Open VLD kregen de inwoners te weinig inspraak in de beslissing. Daarom organiseerde het een referendum.

Vanmorgen konden de bewoners van Zingem zich uitspreken. Minstens 20 procent van de inwoners, 1.510 mensen, moesten hun stem uitbrengen om geldig te zijn. Maar dat aantal is niet gehaald. Er kwamen 1.247 inwoners hun stem uitbrengen; de stembrieven zullen dus niet geteld worden.

Huidig burgemeester Kathleen Hutsebaut (CD&V) is tevreden: "Ik zou de stemmen graag tellen, maar van de wet mogen we niet. We zijn heel tevreden met het resultaat en met het vertrouwen van de burger". Het resultaat van het referendum was zo wie zo niet bindend. 

Meest gelezen