"Heb jij de geluiden uit je wauwelende mond zelf al eens beluisterd?"

Moet Google Shopping stoppen met het aanbieden van advertentieruimte voor de verkoop van T-shirts waarop het IRA, het Iers Republikeins Leger, verheerlijkt wordt? Die vraag beroert momenteel de gemoederen in Groot-Brittannië, nadat moederbedrijf Google die vraag negatief beantwoord had. Ook in een praatprogramma van de Britse nationale radiozender LBC werd het onderwerp aangekaart. Maar presentator Darren Adam was niet opgezet, toen luisteraar Jim uit de Londense wijk Pimlico zijn mening via de ether deelde.

Jim vond immers dat het IRA niet als een terroristische groepering beschouwd mocht worden. En dat het de Britten waren die hen die omschrijving gegeven hadden. Bovendien stonden de militaire activiteiten van het IRA volgens hem op één lijn met bijvoorbeeld de aanwezigheid van Britse troepen in Irak.

Maar dat pikte Adam niet, die behoorlijk boos werd over Jims opmerkingen en uiteindelijk zijn geduld verloor. Hij reageerde onder meer met:

-"Dit is het belachelijkste wat ik ooit in mijn uitzending gehoord heb."

-"Ik ben anti-Iers en een racist omdat ik vind dat het IRA wel terroristische activiteiten gepleegd heeft? Wat is er in godsnaam mis met jou?"

-"Heb jij eigenlijk je eigen woorden al ooit beluisterd? Heb je de geluiden die uit je wauwelende en flapperende mond komen zelf al ooit met je eigen oren gehoord?"

- “Als je ’s morgens zo dom uit je bed stapt, hoe geraak je dan door de dag heen zonder om te vallen?"

De discussie leverde alvast volgend heftig radiomoment op:

Meest gelezen