Videospeler inladen...

Advocate verdachte moord Sofie Muylle: "Probleem dat bepaalde vragen niet gesteld werden"

De advocaten van de Roemeense hoofdverdachte van de moord op Sofie Muylle trekken de uitslag van de leugendetectortest in twijfel. "Wat ik een probleem vind, is dat er bepaalde vragen niet gesteld werden."

Vorige week raakte bekend dat de Roemeense verdachte van de moord op Sofie Muylle "leugenachtig gedrag" vertoond had bij een leugendetectortest. Maar de advocaten van de hoofdverdachte trekken de uitslag in twijfel. "Wat ik een probleem vind, is dat er bepaalde vragen niet gesteld werden. Vragen die cruciaal zijn om te weten of onze cliënt de waarheid spreekt of niet. Ik heb aan de speurders gevraagd om een aantal bijkomende vragen te stellen, maar dat werd mij om een of andere reden geweigerd", zegt Chantal Van den Bosch. Zijn advocaten overwegen nu om zelf een deskundige aan te stellen om de resultaten te analyseren.

Bovendien werden er op de gsm van de hoofdverdachte foto’s en video’s teruggevonden die hij genomen had nadat hij Sofie Muylle verkracht had.

De feiten op een rij

Begin dit jaar werd het lichaam van Sofie Muylle teruggevonden onder een houten terras naast de zeedijk in Knokke. Ze was verkracht en vermoord. Maandenlang tastten de speurders in het duister over wie het 27-jarige slachtoffer vermoord zou kunnen hebben. Ze waren vooral op zoek naar “de man met de blauwe jas”, een man die urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam rondhing. 

Uiteindelijk dook er een verdachte op in Roemenië: Alexandru C. De 23-jarige verdachte werd opgepakt in Roemenië en overgeleverd aan ons land waar hij officieel in beschuldiging gesteld is voor de moord. Het was zijn DNA dat aangetroffen werd op het lichaam van het slachtoffer, maar zelf blijft hij ontkennen dat hij iets te maken had met de dood van Sofie Muylle. Om dat te bewijzen vroeg hij om een leugendetectortest, maar daarin faalde hij. De resultaten van die test kunnen in de rechtbank gebruikt worden als ondersteunend bewijsmateriaal. 

Meest gelezen