Studio 100

Alberto Vermicelli is niet langer "verfijnd" maar gewoon homoseksueel

Valt Alberto Vermicelli nu op mannen of niet? "Ik denk dat hij de laatste tijd uit de kast is gekomen", zegt Koen Crucke in het Nederlandse radioprogramma "Spijkers met koppen". Crucke vertolkt al een eeuwigheid het personage Alberto in "Samson en Gert". Zijn uitspraak is opmerkelijk, want in eerdere interviews zag Crucke Alberto's geaardheid anders.   

De bekendste tv-kapper van het land is homoseksueel. Wat iedereen sterk vermoedde, is nu bevestigd. Nochtans hield Crucke vroeger vol dat dat niet het geval was, al sloot hij een biseksuele Alberto niet helemaal uit. "Alberto is verliefd op Claudine van zijn operagezelschap, hij is verfijnd", luidde het 28 jaar lang. Nu ziet Crucke een zekere evolutie in het personage.

"Die kreetjes en verwijfde handgebaren, dat zou hij vroeger minder uitgesproken hebben gedaan", vertelt Crucke in Het Nieuwsblad. Ook zijn Alberto's kleren kleurrijker. "Die zomeroutfit met palmbomen en flamingo's zou hij vroeger nooit hebben aangetrokken. Te excentriek." Volgens Crucke heeft Alberto zelfs een oogje op Jaap Mengelmoes (rol van Marc-Marie Huijbregts) . Hij zou graag een vriendje hebben voor het personage.

Maar of dat er komt? Er zijn geen plannen bekend voor een nieuwe reeks. "Vooralsnog is het niet de bedoeling dat er een homoseksuele verhaallijn zal worden geïntegreerd in "Samson en Gert"", stelt Studio 100.

Studio 100

Meest gelezen