Alsmaar minder Walen willen Nederlands leren

Deze conclusie, die eerder deze week al in de kranten ter sprake kwam, werd in het RTL-programma "C'est pas tous les jours dimanche" gisteren nog eens onder de loep genomen.

Volgens RTL-journalist Christophe Giltay komt dit omdat er geen enkele culturele band meer bestaat tussen Vlaanderen en Wallonië. "Taal is meer dan enkele woorden en wat grammatica, men moet zin hebben om zich in de cultuur van de ander onder te dompelen."

Voordien had Hilde Roosens, de vice-presidente van de Vlaamse Volksbeweging die ook aan het debat deelnam, min of meer hetzelfde verklaard. Zij kreeg evenwel van moderator Christophe Deborsu de opmerking naar het hoofd geslingerd dat het feit dat de Walen steeds minder geïnteresseerd zijn in het Nederlands, door haar werd misbruikt om te insinueren dat Walen die geen Nederlands willen leren eigenlijk seperatisten zijn.  

Meest gelezen