Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Dodentol na aardbeving in Mexico loopt op tot 318

De zware aardbeving die vorige dinsdag Mexico trof, heeft al meer dan 300 mensenlevens geëist. In de hoofdstad Mexico-Stad vielen zeker 180 doden, in de deelstaat Morelos 73 en in Puebla 45.

Zaterdag volgde in het zuiden van het land nog een nieuwe naschok, met een kracht van 6.1. Minder zwaar dus dan de verwoestende 7.1 van vorige dinsdag maar door de nieuwe schok stortten wel weer verschillende huizen en ook een brug in de deelstaat Oaxaca in.  

Mexico kreeg zo op 16 dagen tijd drie zware aardbevingen te verwerken. Op 7 september was er al een aardbeving met een kracht van 8.1. Daarbij kwamen 100 mensen om, vooral in het zuiden. Het ging toen om één van de zwaarste aardbevingen in de Mexicaanse geschiedenis.

Meest gelezen