In Flanders Fields Museum is populairste museum van het land op TripAdvisor

Het In Flanders Fields Museum staat bovenaan de lijst van populairste musea in België op TripAdvisor. Zakelijk directeur Peter Slosse van het museum over WO I in Ieper reageert verheugd.

"Nr. 1 van 285 musea in Vlaanderen": dat bijschrift staat momenteel bij het In Flanders Fields Museum op TripAdvisor, een website en app waarop reizigers commentaar kunnen geven op de plekken die ze bezoeken en waarop ze ook een score kunnen achterlaten.

Het museum over WO I in Ieper laat onder meer het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke en het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen achter zich.

Zakelijk directeur Peter Slosse van het In Flanders Fields Museum valt uit de lucht bij het nieuws. "Het had ons nog niet bereikt", vertelt hij aan VRT NWS. "Ik kan het niet meteen verklaren. Wel hebben we een erg internationaal publiek. Liefst 65 procent van onze bezoekers komt uit het buitenland. Jaarlijks komen zo tussen de 70 en de 75 nationaliteiten langs. Dit kan misschien ons succes op TripAdvisor verklaren."

Slag bij Passendale

"Sowieso staan we elk jaar in de top 3 van meest bezochte musea van het land", zegt Slosse. "De jongste jaren waren erg succesvol met de vele herdenkingen rond WO I. In 2014 lokten we 484.000 bezoekers. In 2015 was dat nog steeds 285.000. Vorig jaar was iets minder, maar in 2017 tekenen we opnieuw een stijging op."

Dat laatste heeft volgens Slosse veel te maken met de herdenking van 100 jaar Slag bij Passendale eind juli. Beelden van een grootschalig spektakel van de BBC op de Grote Markt in Ieper gingen toen de wereld rond. "Dit heeft zich meteen in onze bezoekersaantallen vertaald", zegt Slosse. "In augustus tekenden we een stijging van 42 procent op in vergelijking met augustus 2016. In september lagen de cijfers nog altijd 25 procent hoger."

Meest gelezen