Videospeler inladen...

Industriebrand in Mechelen onder controle, brandweer bezig met nablussen

In Mechelen heeft de brandweer vannacht de handen vol gehad met een grote bedrijfsbrand op de Antwerpsesteenweg. De brand is onder controle, maar de brandweer gaat toch nog even moeten nablussen.

De brand is rond 2 uur vannacht begonnen, bij Varec, een rubberverwerkend bedrijf op de Antwerpsesteenweg, op de grens met Walem.  Een grote loods, van 50 op 100 meter, is volledig uitgebrand.  Andere brandweerkorpsen uit de regio zijn opgeroepen om de vlammenzee mee te helpen blussen.

"Het is een aanzienlijke brand van een rubberverwerkend bedrijf. Er is veel rookontwikkeling, en er zijn meetploegen aan het werk. Het is aan te raden om ramen en deuren gesloten te houden, en de ventilatie af te zetten", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Er zijn geen huizen in de buurt van het bedrijf, er diende dus niemand geëvacueerd te worden.  De Antwerpsesteenweg blijft voorlopig gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.  

Marnik Aerts

Meest gelezen