Na debacle met verlovingsring: huwelijk werd afgeblazen

Hoe perfect de voorbereiding ook was geweest, het huwelijksaanzoek van Andrew Fox verliep exact een jaar geleden niet zoals gepland. Op het moment dat hij zijn vriendin Heather Terwilliger in het Yankee Stadium, New York, ten huwelijk wilde vragen, met het hele stadion en een massa tv-kijkers als getuige, liet Fox de verlovingsring vallen. Het uiterst gênante moment ging onmiddellijk viraal. Al bleek aanvankelijk dat alles nog zou meevallen. Maar een jaar later blijkt er zelfs van liefde nog weinig sprake, laat staan van een huwelijk.

De ring werd na een korte zoekactie en veel schaamte bij de betrokkenen alsnog gevonden in de plooi van Heathers broek. Zodat zij uiteindelijk positief kon antwoorden op de vraag van haar vriend. 

Door het succes op het internet werd het koppel een week later uitgenodigd bij Ellen DeGeneres, waar het voorval nogmaals uitvoerig besproken werd en waar het koppel, als pleister op de wonde –het koppel was danig uitgelachen geweest-, een cheque van 10.000 dollar mocht ontvangen. Maar die pleister was niet voldoende om de wonde volledig af te plakken. Zo vertelden beiden zopas op nieuwswebsite Inside Edition.

Fox: "We hebben totaal geen contact meer met elkaar. Dat vind ik maar goed ook. Heather was helemaal niet de persoon die ik dacht dat ze was."

Terwilliger: "Volgens mij was hij meer geïnteresseerd in de aandacht die hij kreeg dan in mij. Bovendien, van die 10.000 dollar kreeg ik maar niets te zien. Toen ik na de uitzending ons banksaldo nakeek, bleek dat er nooit zo’n bedrag op onze rekening gestaan heeft."

Fox: "Ik heb dat geld willen teruggeven, maar de medewerkers van Ellen DeGeneres hebben nooit meer iets van zich laten horen."

Terwilliger: "Ik ben dan naar het gerecht gestapt, waardoor hij me uiteindelijk de helft heeft moeten uitbetalen."

Fox: "Wat bleek tijdens die rechtszaak? Dat Heather nog altijd wettelijk getrouwd was met haar ex-man. Ik was overdonderd door dat nieuws, omdat ik dacht dat ze gescheiden was. Zij was de vrouw met wie ik de rest van mijn leven zou doorbrengen, terwijl ik hier nu helemaal alleen zit."

Terwilliger: "Het is jammer wat er allemaal na het verlovingsring-debacle gebeurd is. Maar ik ben blij dat ik het meegemaakt heb."

Volgens beiden was het incident met de ring alvast een slecht voorteken voor wat hun toekomst nog moest brengen.

Meest gelezen