80 banen bedreigd bij Volvo-toeleverancier Benteler in Gent

Bij Volvo-toeleverancier Benteler in Gent zijn ongeveer 80 banen bedreigd. Het bedrijf verloor begin dit jaar het contract voor de Gentse fabriek. Een derde van alle medewerkers zou volgend jaar al moeten vertrekken. 

Volvo-toeleverancier Benteler produceert voor- en achterassen van Volvo-modellen. Het bedrijf verloor samen met vijf andere toeleveringsbedrijven begin dit jaar het contract met Volvo Car Gent. Vandaag heeft de directie van Benteler de intentie tot collectief ontslag van zowat 80 werknemers aangekondigd. 

Het ontslag heeft te maken met de afbouw van de modellen die momenteel bij Volvo Car Gent geproduceerd worden. De vermindering van werkgelegenheid gaat ook gepaard met de nieuwe koers die het bedrijf wil varen. Indien de intentie bevestigd wordt, kan de reorganisatie een impact hebben op een derde van alle medewerkers. Tachtig van de in totaal 240 arbeiders en bedienden zouden in de eerste helft van 2018 dus al moeten vertrekken.

"Het bedrijf is al meer dan een jaar op zoek naar alternatieven voor de fabriek in Gent om de werkgelegenheid maximum te kunnen behouden", meldt de directie. "Dat onderzoek heeft tot op heden nog geen concreet contract opgeleverd, maar het bedrijf zal de inspanningen blijven verderzetten."

Meest gelezen