Krakers mogen nog tot 1 november in Brussels Hotel Astrid blijven

De ongeveer 80 sans-papiers die het Brusselse Hotel Astrid kraken, mogen er nog tot 1 november blijven. Die beslissing heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) bekendgemaakt op de gemeenteraad en is het gevolg van een akkoord tussen de Stad Brussel en erfpachter Borealis Hotel Group.

 

De krakers van collectief La Voix des Sans-Papiers waren verondersteld om op maandag 25 september het gebouw te verlaten. Erfpachter Borealis Hotel Group had daar bij de rechtbank van eerste aanleg namelijk een ontruimingsbevel voor bekomen.

Vandaag kon dat bevel niet uitgevoerd worden, omdat de Brussels politieaanwezigheid niet volstond voor een gehele ontruiming. Na de vaststelling van de politie en de deurwaarder dat de krakers het hotel niet wilden verlaten, volgde een verder overleg tussen de politie, Borealis Hotel Group en de Stad Brussel.

"De Stad Brussel is met de eigenaar een opeising tot gebouw overeengekomen, waardoor de sans-papiers tot woensdag 1 november in het hotel kunnen blijven", aldus burgemeester Close. Die dag moeten de mensen zonder papieren wel definitief het hotel verlaten.

Daarvoor verbleef de groep in een voormalig rusthuis in Etterbeek. Ze mochten er van de gemeente tot 15 september blijven. Hotel Astrid stond al een paar jaar leeg en daarom besloot de groep migranten er zijn intrek te nemen.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen