Stromae zit achter videoclip waarmee Parijs Olympische Spelen van 2024 binnenrijfde

De videoclip die Parijs in de strijd gooide om de Olympische Spelen van 2024 binnen te halen, blijkt van de hand van het regisseurstrio Paul, Luc & Martin waarvan Stromae deel uitmaakt.

Dik 10 dagen nadat het International Olympisch Comité (IOC) de Olympische Spelen van 2024 definitief aan Parijs heeft toegekend, blijkt dat Stromae zijn steentje heeft bijgedragen opdat de Franse hoofdstad de vierjaarlijkse hoogmis van de sport zou binnenhalen.

In 2014 bestelden het comité voor de kandidatuur van Parijs en burgemeester Anne Hidalgo een videoclip om die kandidatuur kracht bij te zetten. Dat deden ze bij het regisseurstrio Paul, Luc & Martin. Die Paul, dat is Paul Van Haver, de echte naam van Stromae. De twee overige leden zijn Luc Junior Tam en Martin Scali.

De opnames vonden plaats in Frankrijk, Marokko, Ivoorkust en Thailand. De productie was in handen van Gary Farkas en het bedrijf Phantasm.

Het is niet de eerste keer dat Paul, Luc & Martin voor een videoclip tekenden. Eerder regisseerden ze al de clips bij de nummers "Run up" van Major Lazer en "Coward" van Yael Naim.

Meest gelezen