Zwaarste vrouw ter wereld overleden

Een Egyptische vrouw die ooit bekend stond als de zwaarste vrouw ter  wereld is gestorven in een hospitaal in Abu Dhabi. Ze was 37 jaar.  

Eman Abdul Att woog bij haar geboorte vijf kilo. Ze had een probleem aan de schildklier waardoor ze snel in gewicht toenam. In het vijfde leerjaar stopte ze met school omdat ze moeilijkheden kreeg om zich te verplaatsen. De laatste 20 jaar was ze haar kamer niet meer uitgeweest. Ze had een hartaanval en haar gewicht liep op tot 500 kilo.

Na een campagne om geld in te zamelen voor een behandeling, ging ze begin dit jaar naar Mumbai waar een groep van dokters haar succesvol opereerde om van haar zwaarlijvigheid af te komen,. Ze onderging onder meer een verkleining van de maag.  Na een verblijf van verschillende maanden in het hospitaal verloor ze 325 kilo. Het doel was om haar gewicht na een tweede operatie onder de 100 kilo te brengen.

In mei verhuisde de vrouw naar een hospitaal in de Verenigde Arabische Emiraten voor verdere behandeling. Daar had ze een groep van 20 specialisten ter haar beschikking, maar die konden niet beletten dat de vrouw uiteindelijk overleed door het falen van haar hart en haar nieren.

Meest gelezen