Dries Segers

"Het kleine meisje van meneer Linh" wordt herwerkt voor zieke Gene Bervoets

Acteur Gene Bervoets is ziek en kan onmogelijk de voorstelling "Het kleine meisje van meneer Linh" van het Toneelhuis spelen. Regisseur Guy Cassiers herwerkt daarom het stuk. "Van een parabel over vriendschap, gespeeld door twee acteurs, verschuift de voorstelling naar een verhaal over de kracht van de verbeelding en uitbeelding met één acteur", klinkt het.

Bervoets moet op doktersadvies enkele weken rusten. Hij werkte samen met collega Koen De Sutter (foto) en regisseur Guy Cassiers aan "Het kleine meisje van meneer Linh", gebaseerd op de gelijknamige roman van Philippe Claudel. Het stuk wordt normaal gedragen door twee acteurs: meneer Linh die met zijn kleindochter vlucht naar een land waar hij werkelijk niemand kent. Hij ontmoet meneer (en weduwnaar) Bark en ze worden de beste vrienden.

Door ziekte van Bervoets wordt het artistieke concept herbekeken. Guy Cassiers: "Van een parabel over vriendschap, gespeeld door twee acteurs, verschuift de voorstelling nu naar een verhaal over de kracht van de verbeelding en de uitbeelding, waarbij één enkele acteur met tekst, beeld, muziek, geluid en projectie de fragiele wereld van meneer Linh en meneer Bark oproept." De première wordt daarom uitgesteld van donderdag 28 september naar zaterdag 30 september.

Meest gelezen