Beste opleiding ter wereld om games te ontwikkelen bevindt zich in Kortrijk

De opleiding "Digital arts and entertainment" van de Howest in Kortrijk is verkozen tot de beste opleiding ter wereld om games te ontwerpen en te ontwikkelen. "Het is bijzonder fijn om te zien en voelen dat alle energie die we hierin steken resultaat oplevert", zegt opleidingsdirecteur Roel Vandommele aan VRT NWS.

The Rookies is een internationale competitie voor jonge creatieve designers. Studenten uit verschillende disciplines kunnen werk indienen. Elk jaar brengt de organisatie ook een ranking uit van die scholen waar het grootste talent kan worden gespot. Vorig jaar strandde de Howest in Kortrijk nog op de vijfde plaats in de categorie "Next gen gaming". Dit jaar is de opleiding verkozen tot 's werelds beste "Game design and development"-opleiding.

(lees verder onder de afbeelding)

De opleiding "Digital arts and entertainment" uit Kortrijk gaat daarmee scholen voor uit onder meer de Verenigde Staten, Zweden en Singapore. "Het gaat om een competitie waar wereldwijd scholen uit 38 landen aan deelnemen", legt Vandommele uit. "Er wordt gerangschikt op verschillende criteria, maar tewerkstelling weegt het meeste door."

Volgens Vandommele komen zijn studenten niet alleen terecht in de boomende gamesector. "Ze bevruchten ook steeds meer andere sectoren met de technologie, knowhow en hun manier van denken", zegt hij. "Het is bijzonder fijn om te zien en te voelen dat alle energie die we in de opleiding steken resultaat opbrengt."

Meest gelezen