Excuus overdreven snelheid: "I needed to shit"

"Aje moe kakkn, moe je kakkn." De bekende quote uit de tv-serie "De ronde" vond gisteren ook zijn weg als excuus toen de politie van Dalwallinu, Australië, een man op de bon zette omdat hij te hard gereden had. Dat excuus was nochtans erg aannemelijk. Maar het leverde de bestuurder toch een fikse boete en strafpunten op zijn rijbewijs op.

De plaatselijke politie merkte de man op, toen hij op een weg waar maximum 60 km per uur toegelaten is, in zijn vrachtwagen voorbijraasde tegen 97 km per uur. Aan de agent gaf hij volgende verklaring voor zijn overdreven snelheid: "I needed to shit, kids have given me gastro." Of, "Ik moest dringend de grote boodschap doen, mijn kinderen hebben op mijn darmen gewerkt."

Hoe grappig de uitleg ook was -een uitleg die intussen viraal gaat-, de politie was minder geamuseerd. De man kreeg niet alleen een boete van 1.200 Australische dollar (805 euro), maar ook nog eens 12 strafpunten op zijn rijbewijs.

In ieder geval komt het excuus in het lijstje met andere merkwaardige uitvluchten van weggebruikers, zoals:

Meest gelezen