Bouw- en metaalbedrijf Baert uit Zele is failliet

Bouw- en metaalbedrijf Baert & Zonen uit Zele is failliet verklaard. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd in vakbondskringen. Er werkten meer dan honderd mensen. Over hun toekomst zou later deze week meer duidelijkheid moeten komen, verwacht ACLVB-secretaris Carole De Wilde.

Baert & Zonen voert onder meer signalisatiewerken uit, grondwerken voor watermaatschappijen en elektronicawerken voor verkeerslichten. Het beschikt ook over een metaalafdeling. Het bedrijf bestaat al sinds begin de jaren 1960, maar had het de jongste tijd moeilijk.

In april werd beslist om bescherming tegen de schuldeisers aan te vragen. "Die bescherming liep nog tot 2 oktober, maar afgelopen vrijdag heeft de directie de boeken neergelegd", zegt Carole De Wilde van het ACLVB. De rechtbank van Dendermonde sprak maandag het faillissement uit en stelde drie curatoren aan.

Voor de meer dan honderd personeelsleden is het afwachten. Momenteel liggen de activiteiten bij Baert & Zonen stil. "De vakbonden zijn vragende partij voor een onderhoud met de curator. We hebben vernomen dat er gepraat wordt met een kandidaat-overnemer om misschien een deel van de activiteit over te nemen", aldus De Wilde. Zij verwacht tegen eind deze week meer duidelijkheid.

Meest gelezen