Videospeler inladen...

Dierenorganisatie houdt stil protest aan slachthuis Izegem

Morgen gaat het omstreden slachthuis in Izegem opnieuw open. De leden van Animal Rights & Bite Back hielden vandaag een stille protestactie aan de poorten.

Met spandoeken staan de dierenrechtenactivisten van Animal Rights aan de poorten van het slachthuis in Izegem. Ze organiseren er een soort rouwactie voor de gestorven en mishandelde dieren. Witte bloemen worden neergelegd bij de foto van een koe.

Morgen opent het slachthuis opnieuw zijn deuren, zij het onder strenge voorwaarden. Er komen bijvoorbeeld extra camera's en iedereen zal online kunnen volgen wat er daar gebeurt.

Het slachthuis kwam twee weken geleden in opspraak nadat er beelden van dierenmishandeling waren opgedoken. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) liet het slachthuis daarop sluiten. In samenspraak met de sector werd er besloten dat alle Vlaamse slachthuizen grondig doorgelicht zouden worden. Het slachthuis van Izegem kwam als eerste aan de beurt. 

Oud zeer, nieuwe beloftes

Maar Nadine Lucas van Animal Rights is absoluut niet onder de indruk van de strengere maatregelen. "Wij krijgen al 10 jaar te horen dat we op beide oren kunnen slapen omdat alles zeer streng opgevolgd wordt. En nu zien we dat het allemaal leugens waren. Dus hoeveel geloof kunnen wij nog hechten aan nieuwe beloftes?”

Meest gelezen