Gedumpte hangbuikzwijntjes gered van de slachtbank en krijgen een nieuwe thuis

In West-Vlaanderen zijn twee gedumpte hangbuikzwijntjes gered van een gewisse dood. Het duo was vorige week gedumpt in het Koekelarebos. Na een oproep van de bezorgde boswachters is er nu een nieuwe thuis voor hen gevonden.

De boswachters van Koekelare zaten de afgelopen dagen met de handen in het haar. Vorige week zijn in het Koekelarebos twee hangbuikzwijntjes gedumpt, een zeug en haar big. Het duurde enkele dagen vooraleer de boswachters de dieren konden vangen. "Ze bleken geen chip te dragen en zijn vrij tam", zei boswachter Koen Maertens gisteren. "Ze zijn dus met grote zekerheid gedumpt."

De dieren kunnen niet in het bos blijven, dus de boswachters waren op zoek naar een nieuwe thuis. "Hopelijk vinden we zo'n liefhebber, want anders zullen we hen jammer genoeg een spuitje moeten geven", klonk het gisteren nog. Vandaag is er een oplossing uit de bus gekomen: ze worden gered van de slachtbank en krijgen morgen al een nieuwe thuis.

Weet welke dieren je in huis haalt en doe hen het leed van gedumpt te worden niet aan.

Boswachter Koen Maertens

"We hebben heel wat mensen gehoord die informatie wilden over de varkentjes", zegt boswachter Maertens vandaag. "Het verzorgen van hangbuikzwijntjes brengt toch nog wat kosten en papierwerk met zich mee en dat heeft enkele mensen doen afshrikken. Vrij snel kregen we alsnog het verlossende telefoontje."

Iemand uit Veurne heeft ruimte over om het duo op te vangen. Daar zullen ze rondlopen in een weide van 2.000 vierkante meter groot en krijgen ze het gezelschap van twee andere biggetjes, enkele schapen en nog andere boerderijdieren. "We zijn super tevreden dat dit verhaal goed afloopt", zegt de boswachter. "Mensen, weet welke dieren je in huis haalt en doe hen het leed van gedumpt te worden niet aan."

Meest gelezen