Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Grote zorgen over Songfestival­winnaar Salvador Sobral

De gezondheidstoestand van Salvador Sobral blijft zorgwekkend. Dat schrijven Portugese media. De winnaar van het Songfestival heeft dringend een nieuw hart nodig en zou bovenaan de lijst zijn geplaatst.

Stabiel, maar kritiek: zo omschrijven Portugese media de gezondheids­toestand van Salvador Sobral, de man van 27 die in het voorjaar het Songfestival voor Portugal won met "Amar pelos dois".

Vorige week was hij in het ziekenhuis in de buurt van Lissabon opgenomen in afwachting van een harttransplantatie, nadat hij eerder deze maand zijn muzikale carrière om gezondheids­redenen al op pauze had gezet. Intussen ligt hij op de afdeling intensieve zorg.

Buisjes

Volgens Portugese media is zijn gezondheidstoestand in de loop van het weekend niet verbeterd. Intussen zou hij bovenaan de lijst voor een harttransplantatie staan.

De krant Correio da Manhã weet dat momenteel slechts 3 mensen hem mogen bezoeken en dit om beurt. Medisch personeel houdt hem voortdurend in de gaten en heeft buisjes in zijn buik aangebracht om vocht dat zich daar ophoopt te draineren.

Nog volgens de krant laat Sobral de moed niet zakken en probeert hij in een traag tempo e-mails te lezen en te beantwoorden. Hij en zijn familie hebben goede hoop dat een donorhart snel zal komen, schrijft de krant.

Meest gelezen