BELGA/VAN ACCOM

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 oktober het asfalt van de E313

Vanaf 6 oktober wordt er op de E313 gewerkt tussen het knooppunt in Ranst en het afrittencomplex in Wommelgem. De werken worden 's nachts uitgevoerd om de hinder te beperken.

De rechtse en middenrijstrook - die door spoorvorming zijn aangetast - worden vernieuwd. Verkeer van Hasselt naar Gent wordt aangeraden via Brussel te rijden. De werken worden enkel 's nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Overdag blijven drie rijstroken beschikbaar, 's nachts kan het verkeer slechts over één rijstrook.

Er komen ook nieuwe vangrails op de toerit naar het tankstation in Ranst. Dit moet het gevaarlijke foutparkeren van trucks op de pechstrook tegengaan. De werken volgen alle weekends hetzelfde stramien: vrijdagnacht tussen 21u en 9u. Dan wordt het bestaande wegdek verwijderd. Zaterdagnacht wordt er gewerkt tussen 21u en 11u en wordt de rijweg onder de toplaag hersteld. Zondagnacht worden tussen 22u en 5u een nieuwe toplaag en markeringen aangebracht.     

Asfalteringswerken zijn altijd sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom zal Wegen en Verkeer elke woensdag beslissen of er tijdens het volgende weekend wordt gewerkt. Bij slecht weer wordt het werk uitgesteld tot het volgende weekend.

Meest gelezen