jaco klamer

Israël blijft in bezette gebieden bouwen

Israël houdt geen rekening met herhaalde resoluties van de Verenigde Naties en gaat koppig door met op grote schaal nieuwe kolonies in bezet gebied uit te bouwen.  

Dat heeft de bijzondere gezant voor het Midden-Oosten Mladenov gerapporteerd aan de Veiligheidsraad. "Daardoor drijft een mogelijke tweestatenoplossing steeds verder af", aldus Mladenov. Hij beschuldigt de Israëlische eerste minister Netanyahu ervan de bouw van nieuwe nederzettingen goed te praten. Vooral in Oost-Jeruzalem wordt fors bijgebouwd. In juli werd een ontwerp voor 2.300 nieuwe huizen goedgekeurd, een toename met 30 % tegenover het hele jaar 2016. Ook de afbraak van Palestijnse huizen en scholen gaat voort, zij het aan een lager tempo dan voorheen.  

Meest gelezen