AFP or licensors

Minstens 6 Trump-medewerkers gebruikten privémailadres voor het werk

Opnieuw komen Trump-medewerkers in opspraak omdat ze hun privé-account gebruikt zouden hebben voor officiële mails. Eerder lag schoonzoon en adviseur Jared Kushner al onder vuur omdat hij zijn privé-account gebruikt zou hebben voor zaken die het Witte Huis aanbelangen. 

De krant The New York Times onthulde dat minstens 6 medewerkers van president Trump hun privé-account gebruiken voor officiële aangelegenheden. Eén van die 6 medewerkers is onder meer zijn dochter, Ivanka Trump, die assistente van haar vader is. Ook ex-hoofdstrateeg Steve Bannon en gewezen stafchef Reince Priebus zouden mails vanop hun privé-account verstuurd hebben. 

De onthullingen zijn bijzonder vervelend voor president Donald Trump. Tijdens zijn verkiezingscampagne verweet hij zijn tegenstandster Hillary Clinton dat ze haar privémailadres gebruikte als minister van Buitenlandse Zaken.

Medewerkers van het Witte Huis mogen hun privé-account gebruiken zolang ze hun werkmails ook doorsturen naar hun officiële account.

Meest gelezen