Hillary Clinton: “Mails tonen hypocrisie van Witte Huis”

Hillary Clinton reageert fel op het feit dat minstens zes raadgevers van de Amerikaanse president Donald Trump hun privémailadres hebben gebruikt voor zaken die het Witte Huis aanbelangen. "Het toont de hypocrisie die het Witte Huis zich veroorlooft."

“Het toont de hypocrisie van de Trump-campagne en de hypocrisie die het Witte Huis van Trump zich nu veroorlooft”, zegt Hillary Clinton in een interview aan de Amerikaanse radiozender SiriusXM. “De hypocrisie die deze administratie in zich draagt is duidelijk. Ze wisten dat er geen schandaal was. Ze wisten dat er geen basis was om te hyperventileren over mijn e-mails”, aldus Clinton.

“Als ze het echt meenden, dan hadden de Republikeinse Congresleden een onderzoek gevraagd. Maar daar heb ik nog niets van gehoord. En daar zal ik ook niets van horen.”

Als mensen het volledige verhaal willen weten, verwijst Clinton ze naar een hoofdstuk in haar boek  ‘What Happened’. In het boek beschrijft ze de hele e-mailaffaire als een van de redenen waarom ze de verkiezingen verloor. 

6 raadgevers Trump gebruikten privémailadres

Clinton haalt fel uit naar de Trump-administratie omdat bekend is geraakt dat minstens zes raadgevers van de Amerikaanse president Donald Trump hun privémailadres hebben gebruikt voor zaken die het Witte Huis aanbelangen.

De onthullingen zijn vooral vervelend omdat Trump tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen zijn Democratische uitdager Hillary Clinton herhaaldelijk had aangewreven dat ze als minister van Buitenlandse Zaken een persoonlijk e-mailadres voor regeringsaangelegenheden had gebruikt.

Meest gelezen