David rozing

Ondernemer of zelfstandige? Dit moet er verplicht op je website en Facebookpagina staan

De FOD Economie heeft een checklist online gezet met de informatie die verplicht moet staan op de website en de Facebookpagina van een onderneming. Uit controles blijkt dat meer dan de helft van de ondernemingen niet in orde is met de regels.

De regels zijn blijkbaar weinig bekend bij de ondernemers en zelfstandigen en daar wil men verandering in brengen. In 2016 en 2017 controleerde de FOD Economie 2.500 websites van bedrijven. In meer dan de helft van de gevallen was de verplichte informatie onvolledig of niet aanwezig.

Die informatie, zoals bijvoorbeeld het ondernemingsnummer en duidelijke contactgegevens, is belangrijk voor klanten om ondernemingen te kunnen identificeren, zegt woordvoerder Johan Verbelen. "Zo kan men weten of men vertrouwen kan hebben in de website of Facebookpagina."

Bedrijven die gecontroleerd worden door de FOD Economie krijgen eerst een waarschuwing. "Wie echt weigert om het aan te passen, riskeert een boete, maar dat zien we in de praktijk heel zelden. Ondernemingen hebben daar ook geen belang bij."

Meest gelezen